Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi misyonu, "Neden varız ?":Biz öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için onları; bilgili, kültürlü, başarılı, ahlaklı, kendine güvenen kişiler olarak yetiştirmek, 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak hayata hazırlamak, insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak yetiştirebilmek için varız. Öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliğimizdir. Hepimiz öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alırız ve verimli bir şekilde çalışırız. Öğrencilerimize birey olarak saygı duyar, onları koruyup gözetiriz.

Misyon: Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Başarılar: Okulumuz öğrencileri Kuranı Kerim Güzel okuma yarışmalarında başarılar elde etmiş olup İlde temsil etmiştir.

Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuza köylerden öğrenci geldiği için taşımalı servisimiz bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz puanla öğrenci alan okul statüsünde değildir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2021 yılında 62kişi üniversite sınavına girmiş olup öğrencilerden 12 si başarılı olup yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2019 YKS'de okulumuz başarısı %50 dir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuz sportif faaliyetleri Beden Eğitimi derslerinde gerçekleştirilip bahçemizde basketbol ve voleybol alanımız,okul içinde masa tenisi alanımız mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz TÜBİTAK 4006 Bilim fuarı kapsamında 12 projeyle başvurusunu yapmış ve bu kapsamda çalışmaları sürdürmektedir.
Proje Çalışmaları: Okulumuz öğretmen ve öğrencileri TÜBİTAK PROJE ÇALIŞMALARINI GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Yok
Kontenjan Bilgileri: Okulumuz 2021-2022 eğitim öğretim yılı kontenjan sayısı 68 olup 42 öğrenci 9. sınıflara kayıt olmuştur. Ayrıca 5. sınıflara da 17 öğrenci kayıt yaptırmıştır.

Telefon - 0224 676 4645

WEB - https://shtozcanozsoykizaihl.meb.k12.tr

Adres - Emirsultan Mah. 209 Sk. No.9 Karacabey/BURSA

Yatakhane Koğuşu :4

Yerleşim Yeri - Emirsultan mah. 229. sok. No:9 Karacabey

Adres - Emirsultan Mah. 209 Sk. No.9 Karacabey/BURSA

Ulaşım Okulumuz şehir merkezine yakın olup ayrıca Adliye minibüsleri de okulumuz önünden geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Merkez